Doopnaam teksten geboortekaartje

Een doopnaam is de voornaam die een kind krijgt bij de doop. Deze naam kan afwijken van de naam die bij de gemeente wordt aangegeven en ook van de roepnaam. Wanneer uw kind een doopnaam krijgt wilt u dit natuurlijk op het geboortekaartje vermelden. Dit kan op veel leuke manieren. Wanneer een kind een doopnaam krijgt is dat natuurlijk hartstikke leuk! Maar u wilt wel dat andere mensen hem bij zijn roepnaam kennen in plaats van zijn doopnaam. Dit kunt u op verschillende manieren aangeven op een geboortekaartje. Bekijk hieronder de doopnaam teksten voor op een geboortekaartje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaartjes:

Doopnaam teksten geboortekaartje
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk hier de geboorte teksten en kaartjes >>

U kunt ervoor kiezen om de naam erg opvallend te maken op een geboortekaartje en de roepnaam wat minder. Of u kunt ervoor kiezen om het wat subtieler op een \geboortekaartje te zetten en de roepnaam wat groter. Bekijk hieronder verschillende voorbeelden om een roep- en doopnaam op een geboortekaartje te zetten;

Doopnaam teksten geboortekaartje

 • Lieve <naam>,
  Welkom in ons leven!

 

 • Als roepnaam
  Hebben wij jou de volgende gegeven;

Verschillende voorbeelden

 • Veel kinderen krijgen meerdere namen en vaak zetten ouders de roepnaam bovenaan met daaronder de andere namen. Wanneer je kleintje enkele doopnamen heeft kun je die bovenaan zetten met daaronder de roepnaam.

 

 • We zijn blij met de geboorte van Johannes Adriaan
  we noemen hem Jan

 

 • Het is minder gebruikelijk maar de doopnamen en daarachter tussen aanhalingstekens de roepnaam is ook mogelijk.
 • We zijn blij met de geboorte van Maria Catharina (Anna)

 

 • Mocht je kindje vernoemd zijn naar een opa/oma/tante/oom/vriend(in)dan is het leuk om dit te vermelden. Of heeft de naam van je kindje een speciale betekenis? Op het geboortekaartje kun je ook de betekenis van de naam vertellen.

 

 • We zijn blij met de geboorte van:
  [naam]

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag. Heb je zelf een mooie tekst bedacht of gevonden dat gaat over de keuze van een doopnaam tekst, wat leuk kan zijn voor op een kaartje? Reageer dan hieronder.

Last updated: dinsdag 11 januari 2022

Plaats een reactie